Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-03@21:26:53 GMT

ترجمه کتاب «تاریخ بعثت حضرت محمد ص»به زبان انگلیسی

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۲۰۳۴

ترجمه کتاب «تاریخ بعثت حضرت محمد ص»به زبان انگلیسی

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا پی سپار مسئول مرکز ترجمه و میز اروپا-آمریکا پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از ترجمه  انگلیسی کتاب «تاریخ بعثت حضرت محمد ص»، خبر داد و بیان کرد: از آغاز ترجمه آثار اسلامی توسط اروپایی ها و نیز در اسپانیا در قرن  10 میلادی تا شکوفایی نهضت ترجمه در قرن 15 و سپس تا قرن 21  سه هدف عمده توسط اروپاییان دنبال شده است:

1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

    شناخت اسلام و مسلمانان به منظور تضعیف آنها، ایجاد اختلاف و ضربه زدن به آنها و نیز ایجاد تنفرنسبت به آنان در بین غیر مسلمانان.
2.    آشنایی با اسلام و حقایق معنوی و فقهی و قرانی اسلام که به ندرت اتفاق می افتاد.
3.    کشف خاستگاه های تمدنی اسلام و ایجاد تمدن جدید که توسط عده ای دنبال می شد.

وی افزود: در قرن 20 که نقطه عطفی در علم و تکنولوژی و ارتباطات است این اهداف سه گانه در قالب تاسیس صدها موسسه، دانشکده و دانشگاه و مرکز اسلام شناسی و شیعه شناسی در کشور های مختلف اروپایی- امریکایی اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: نکته جالب توجه و انحصاری این نهضت در قرن 20 و 21 این است که هم اکنون در دانشگاه ها و مراکز علمی کنونی، اسلام شناسی بطور وسیع و با روش های مدرن آموزشی و پژوهشی آکادمیک دنبال شده  که نتیجه آن تولید هزاران کتاب و مقاله در علوم مختلف اسلامی به زبان های اروپایی و خصوصا انگلیسی شده است. آنها از این رهگذر دانشجویان و اساتید بسیاری را پرورش داده که هر یک با آثار خود مدعی اسلام شناسی شده و دیگر علمای بلاد مسلمین را مرجع و سخنگوی انحصاری اسلام نمی دانند. دلایل این ادعا عبارتند از: 1) آنها روش های علمی و زبان خاصی را برای تحقیق در علوم مذهبی و اسلامی توسعه داده اند. بنا بر این بعضا حتی اگرعلمای برجسته ما مقاله ممتازی بنویسند در مجلات آکادمیک ایشان قابل چاپ نیست. آنها مدعی اند که اینگونه مقالات معیار های علمی مجلات ایشان را ندارد و یا بر زبان یک مقاله علمی نزد ایشان منطبق نیست، 2) کتاب های آنها در علوم مختلف اسلامی، قرانی و حدیثی مثل دایره المعارف اسلام چاپ انتشارات بریل و دایره المعارف قران به زبان های اروپایی وعمدتا انگلیسی مرجعیت جهانی پیدا کرده و در دانشگاه های دنیا و از جمله ایران تدریس می شود در حالی که کتاب های علمای ما نه تنها در دانشگاه های دنیا تدریس نمی شود بلکه بسیاری از آنها برای دانشجویان علوم اسلامی در دنیا کاملا ناشناخته اند، 3) بعضی از کتاب ها و نوشتجات آنها پیرامون موضوعات اسلامی کاملا جوامع اسلامی و علما و اساتید و دانشجویان علوم اسلامی را تحت تاثیر قرار داده بطوری که هم اکنون صدها مقاله  و کتاب درباره آنها و یا درنقد آنها در کشور های اسلامی نوشته شده است. آثار آنان سبب شده که مباحث کلامی، فقهی و قضایی جدیدی به عنوان واحد هایی در رشته های علوم اسلامی دانشگاهی ایران و یا درس خارج حوزه های علمیه اضافه شود.

حجت الاسلام پی سپار اظهار داشت: بنا براین آنان بی دلیل به این ادعا نرسیده اند؛ آنچه امروز بر عهده محققین و مبلغین دغدغه مند حوزه و رشته های علوم اسلامی در دانشگاه هاست عمدتا سه امر است:
1.     با روش های مختلف علمی پژوهش در علوم دینی معاصر در دنیا، که فعلا تا 23 روش احصاء و استفاده شده است، کاملا آشنا شوند و آنها را در پژوهش های خود بکار بگیرند.
2.    به زبان روز نویسندگان علوم اسلامی بویژه انگلیسی مسلط شده و مهارت های نگارش و ارائه پژوهش ها را در سمینار ها و کنفرانس های بین المللی بدست آورند.
3.    تمام تلاش خود را بر ارائه نظرات علمای برجسته اسلامی  به زبان های خارجی بصورت ترجمه و سایر شیوه های تعامل علمی بین المللی بکار ببندند.

وی در پایان تاکید کرد: تاریخ پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و بعثت یکی از چالش هایی است که نویسندگان علوم اسلامی در غرب به آن پرداخته و کار های علمی قابل ملاحظه ای روی آن انجام داده اند. بایسته است که کار های برجسته ای از علمای متخصص در تاریخ اسلام  به انگلیسی ترجمه شده و نظرات صائبی در این خصوص به دانشجویان تاریخ اسلام در دنیا ارائه و معرفی گردد، کتاب حاضر اقدامی کوچک است که با هدف معرفی ایده های علمای اسلام در این خصوص  انجام و توسط انتشارات بین المللی المصطفی (ص) اخیرا منتشر شده است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: دانشگاه ها علوم اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۲۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان بن کتاب دانشجویان اعلام شد

محمد خلج، مدیر کمیته اداری و مالی گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سیاست‌های ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از نشر کشور، اقدام به توزیع یارانه اعتباری خرید سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای اعضای هیئت علمی، دانشجویان و طلاب سراسر کشور می‌کند.

بر اساس خبر ستاد خبری نمایشگاه کتاب، او با اشاره به سقف یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه دانشجویان، طلاب و اعضای هیئت علمی گفت: سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب۷۰۰هزار تومان است که از این مقدار۴۲۰هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و ۲۸۰هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی ۸۰۰هزار تومان است که از این مقدار معادل ۴۰۰هزار تومان سهم عضو هیئت علمی و ۴۰۰هزار تومان نیز برعهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

مدیر کمیته اداری و مالی ادامه داد: یارانه اعتباری خرید کتاب (بُن کتاب) صرفا در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قابل استفاده است و به‌صورت «اعتبار خرید» به کد ملی متقاضیان اختصاص پیدا می‌کند. برای دریافت این یارانه در هنگام درخواست نیازی به واریز وجه نیست و یارانه اختصاصی در زمان خرید کتاب محاسبه و کسر خواهد شد.

محمد خلج در پایان گفت: اعضای هیئت علمی، دانشجویان و طلاب سراسر کشور درصورتی که اطلاعاتشان از سوی مراکز ذیربط (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه‌های غیرانتفاعی، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور و ...) به ستاد نمایشگاه ارسال شده باشد، می‌توانند سه روز قبل از آغاز سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (از ۱۶اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به نشانی اینترنتی ketab.ir مراجعه کنند و پس از ثبت‌نام/ورود به سامانه نمایشگاه مجازی کتاب در قسمت پروفایل، درخواست خود را برای دریافت یارانه اعتباری ثبت کنند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

منبع: ایسنا

tags # کتاب سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام
  • عملیات وعده صادق نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • کتاب شعر «ناله‌های امپراطور» در بروجرد رونمایی شد
  • میزان بن کتاب دانشجویان اعلام شد
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم